Precis som rubriken lyder så blev Avstamp 2021 en succé! Fyra föredrag med blandat innehåll och funktionärsutbildningar lockade närmare 50 deltagare under helgen.

Helgen 16-17 januari bjöd vi in till Avstamp 2021, en träff som från början var tänkt att vara fysisk och där vi gemensamt skulle planera för kommande tävlingssäsong. Men vi fick styra om och bjöd istället in till fyra föredrag och funktionärsutbildningar.

Lördagen inleddes med ett föredrag med Tommy Jacobsson, Kumla Aquabike Klubb om hur tävlingar kan arrangeras under pandemi-tider och vilka typer av åtgärder de tog vid sin SM-tävling i höstas.

Nästa pass handlade om alternativa bränslen där Tommy Palm berättade mer om just detta och hur E85 kan användas även för racerbåtar samt vikten av att ta ansvar för miljön. Tommys föredrag finns inspelat och går att se här. Bannern som ligger över filmen är inget samarbete utan ett gratis filmredigeringsprogram.

Därefter var det ett föredrag på engelska där Rodi Basso, grundare och VD för E1 series – World Electric Powerboat berättade om den nya elektriska racerbåtsklassen E1 och det tänkta konceptet kring båtarna, tävlingarna och de evenemang de vill arrangera i samband med tävlingarna. Förhoppningen är att vi kan se den första båten på vattnet redan i höst.

Avslutningsvis berättade Sven Hanssen och Peter Wahlström om hur Webtracking kan användas av föraren vid egen träning och som verktyg vid tidtagning. De berättade också mer om konceptet med fasta banor med automatisk tidtagning.

Upplägget med korta föreläsningar verkar ha varit ett väldigt lyckat koncept och någonting vi vill fortsätta med under våren. Boka redan nu in onsdag den 3 mars och onsdag den 14 april klockan 18.30-20:30 för fler föredrag! Har du några förslag på vem eller vad du skulle vilja höra mer om? Hör av dig, vi gärna emot förslag på vad vi kan fylla dessa föredrag med!

Lördag eftermiddag var fylld med funktionärsutbildningar, sekretariatsutbildningen testkördes för första gången med lyckat resultat! Därefter fortsatte A-utbildningen under lördag eftermiddag och hela söndagen. Direkt efter lunch drog även B-utbildningen igång. Totalt deltog 26 personer i en eller flera funktionärsutbildningar under helgen – en mycket bra uppslutning!