HUR BÖRJAR JAG? – Klasser

Classic offshore

Klassen för dig som gillar Classic offshore racing. För dig som vill uppleva och dela glädjen och gemenskapen kring enklare båtracing med likasinnade, där vi vill komma ut på sjön under tävlingslika former.

Varför tävla med äldre båtar? Jo, dels är de kult, de har alla en berättelse med sig, hur de kom fram, vilka som körde dem, när man såg dem tidigare tävla och kanske också hur framgångsrika de var. Dessutom går de här båtarna ”lagom” fort. I våra tävlingar får vi inte köra över 60 knop. Det är fort, men inte farligt fort. Det är en tillräcklig, och tillåten, fart både för yngre och för äldre besättningar. Det gör det enklare att köra racing ”inom familjen”, med son, dotter, hustru, sambo eller bror/syster. Äldre båtar kostar inte heller en förmögenhet.

Äldre båtar är också enklare byggda och ihopbyggda. De är enklare att göra i ordning. Man kan göra saker och ting själv och finna glädjen i att få saker och ting att fungera. För de som gillar att mecka motorer, så använder man här motorer som fortfarande går att mecka själv med.

Classic har egna event och deltar i alla ordinarie offhore tävlingar i Sverige. Våra event är främst:

  • Allt för Sjön, Älvsjö. Båtmässan i Stockholm där vi startar upp säsongen med egen monter.
  • Classic Offshore Summer Meet. Vår träff i Herräng, där vi träffas, visar upp, beundrar varandras båtar, eskaderkörning till Väddö kanal och kring Herräng samt grillmiddag på kvällen.
  • Höstträff, Östhammar

Innan säsongen ska båten mätas in/registreras. Du gör det själv genom att fylla in en blankett som du sedan skickar till SVERA. Blanketten finner Du på SVERA Hemsida under fliken ”Blanketter & Policies”. På blanketten anger du fakta kring båt och motor. SVERA tilldelar då ekipaget ”Ålderspoäng”. Båt och motor tilldelas poäng var för sig, man får fler poäng ju äldre de är. På själva tävlingen uppger man själv den fart som man tror att man kan hålla från start till mål. Det är idealfartsracing vi kör och får placering för beroende på hur duktiga vi är att nå idealfarten i förhållande till alla andra classic offshoreförare på banan. Ålders poäng och den poäng vi får för vår placering i idealfartsracet summeras. Den totala resultatlistan presenteras och medaljörerna hyllas. På årsbasis tävlar vi dessutom om två cuper dit vi summerar alla årets erhållna poäng. Classic cup där alla ekipage är med. Det finns också en Idealfarts cup, kallad ”KNOP Cupen”, där räknar vi bara poäng för placeringarna i Idealfartsdelen. Det innebär att du här tävlar och konkurrera med alla som kör i Classic, helt oavsett om din båt är ny eller gammal.

Classic passar alla gammal som ung, nybörjare eller veteran och det finns gott om båtar och motorer att köpa till rimliga pengar. Vi har höga säkerhetskrav på oss då man inte ska glömma bort att vi åker relativt fort på sjön.

 

Nyfiken kring mer om Classic Offshore så finner Du det på vår facebook sida ”Classic Offshore”. Här finns både en del fakta, allmän information samt råd och tips från classic åkare. Här kan Du själv också ställa dina frågor så svarar och guidar säkert någon av våra mer erfarna åkare dig.

Kontakta gärna någon som kör Classic, de är pigga på att finna och hjälpa nya kamrater som är intresserade av offshore racing på ett lite enklare, säkrare och billigare sätt.

Klasscoach Per Benson kan du nå via per.benson@tele2.se eller 070-641 86 21.

Vi ses vid och på sjön!

 

Nedan en länk till vårt reglemente och vårt besiktningsprotokoll.

Reglemente och besiktningsprotokoll Classic Offshore

=

Hur börjar jag

=

Är du debutant inom båtracing eller aquabike?

A

Klasser

=

Allemansklassen

=

Aquabike

=

Classic Offshore

=

Offshore

=

Rundbana

=

Thundercat

=

Svävare

A

Vad är båtracing?

The numbers

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo ipsum quia dolor sit amet qui dolorem.

  • Conversion Rate – 90%
  • Return Users – 77%
  • Social Following – 85%

Projects

Satisfied Clients

Ongoing Projects

Cups Of Coffee