Riksidrottsförbundets förtjänsttecken är den högsta utmärkelsen inom svensk idrott. För sina förtjänstfulla insatser och sitt livslånga engagemang för båtracingen har Per Benson tilldelats RFs förtjänsttecken 2021.

Per Benson har inte bara arbetat som anställd för förbundet i många år utan han har även ägnat ett stort antal ideella timmar åt båtracingen både i Sverige och utomlands.

Riksidrottsförbundets förtjänsttecken instiftades 1910 och genom åren har drygt 4700 mottagare erhålligt tecknet. Det är till de 100 idrottsledare som erhållit högst poäng utifrån ett framtaget poängsystem som tecknet delas ut vartannat år. I år har det krävts ovanligt många poäng för att komma i fråga för tecknet.

Per uppfyller inte bara ett av kriterierna för att komma ifråga för förtjänsttecknet utan flera. Han har i närmare 45 år varit ordförande för Svenska Utbordarklubben, varit sekreterare för Stockholms Racerbåtförbund under ett antal år och varit engagerad i UIMs Cominoff i dryga 40 år och dessutom 12 år i Cominsport. En helt otrolig meritlista! Förutom detta så är Per också en flitig tävlingsfunktionär och tävlingskontrollant.

Genom sitt engagemang i båtracingen har Per kommit i kontakt med mängder av förare, funktionärer, föräldrar och andra båtracing-fantaster som uppskattat honom för all den tid och engagemang han har lagt ner på sporten.

Per är i gott sällskap, inte bara av sin pappa som mottog förtjänstteckenet för knappa 40 år sedan, utan även av ett antal kungliga mottagare: kung Gustav VI Adolf, kronprins Gustav Adolf, även kung Gustav V, prins Bertil  och kung Carl XVI Gustaf.

Tack Per för ditt brinnande intresse och all din tid du har lagt på sporten. Du är en riktig eldsjäl!